Potkaistiin vauhdikkaasti käyntiin naurun voimin, tällä kertaa oluella ei ollut mitään tekoa aamupalapöydässä. Edes Jelena, joka eilen osoitti lievää persoutta alkoholijuomien perään, ei huolinut hänelle tarjottua tähteeksi jäänyttä siideriä. Aamupalapöydän pellekaksikon virkaa toimitti Sami ja Terttu joilla juttu tuntui lentävän. Terassilla leikittiin härkätaistelua jossa Sami oli itseoikeutettu härkä ja Terttu hoiteli lopulta häräntaponkin mallikkaasti. Mielettömän hyväntuulista menoa!

Iltapäivällä päästiin seuraamaan päivätehtävää jossa asukkaiden piti tehdä cowboyden elämää kunnioittava laulu J. Karjalaisen sävelmän mukaisesti. Mikäpä siinä, asut oli hienot ja esityskin sujui hyvin mutta millä tavoin panetus, yrjöäminen ja kännisen pään selvittely kunnioittaa cowboyden elämäntyyliä? Helmojen alle kurkkimisen jollain tavalla ymmärrän, mutta moni muu ratkaisu sanoituksessa sai tarkkailijan miettimään ihan todella tehtävänannon ja toteutuksen ristiriitaisuutta.

Sanoituksen suhteen Kätlin osoitti hämmästyttävää aktiivisuutta ja niin rumasti kuin tämä onkin sanottu, miksi Kätlin myhäili tyytyväisenä saatuaan itseään kuvaavasta riimistä mukavan ja hyvähenkisen monen muun naisen riimin muotouduttua edellä kuvaamiksini panetuksiksi, kännäilyiksi ja muiksi noloiluiksi? Joku herkkähipiäisempi saattaisi jopa todeta Kätlinissä asuvan pienen sisäisen kiusanhengen, toivottavasti tämä ei ole totuus.

Edelleen olen ihmeissäni Danan tarkoituksesta talossa. Mikäli isoveikka on halunnut sisustaa taloa mallikkaasti, luulisi siihen hommaan sopineen myös huonekasvien tai värikkäiden seinäkuvioiden. Danan harvoja anteja on ollut tarkkailijan kuulema toteamus siitä, että tämä EI syö sipulia. Näinköhän meillä on edessä vielä samankaltaisia tiukkoja ruokapoliittisia keskusteluja kuin Sorellan aikoihin?

Minnakaan ei ole vielä pahemmin puheillaan ja touhukkuudella loistanut, mutta sekin vähän mitä tämän olen kuullut puhuvan on ollut varsin mukavahenkistä ja asiallista jutustelua eli ehkäpä Minnakin saa vielä sen vaihteen päälle. Sen sijaan Esa J saa jo tarkkailijan hieromaan älynystyröitään. Aamupäivän aikana osa subjectin vakiporukasta epäili miehen jo kokeneen saman kohtalon kuin Jelenan äidin, pienintäkään elonmerkkiä kun ei automaattisesti DC1 kamerassa näkynyt sitä aamun paria minuuttia lukuunottamatta jolloin Esa J kävi höyläämässä juustoa. Onko Esa todella niin ujo, hiljainen, rauhallinen vai ottaako tällä vain oman aikansa päästä sisään kuvioihin? Mene ja tiedä.

Jelenan äänenvoimakkuus ei ollut, kuten tarkkailija toivoi, suoraan suhteessa nautittuun alkoholiin. Tänäänkin kovimmasta äänestä naurunremakoiden lomassa on pitänyt Jelena huolta. Ja kyllä, vittu on ehkä Jelenan suosikki kaikista suomen kielen sanoista, niin taajaan tämä sitä jaksaa hokea. Puistattaa, ja kovasti. Muutenkin kuulostaa siltä, että Jelena on ehtinyt suunnilleen joka paikkaan ja kokemaan vaikka mitä, aina siitä äidin varastamisesta känniriitoihin asti. Voi Jelena, Jelena. Rauhoitu nainen, pubiruusu ei ole tavoittelun arvoinen nimike kenellekään.

Viimeisen asukasarvion annan tälle päivälle vieläkin tiukasti ykkösinhokkini paikkaa pitävälle Tuijalle, joka ei ole suinkaan millään tapaa sitä vähentänyt tämän päiväisillä puheillaan. Tuija, en usko että asukkaat, sen enempää kuin me katsojatkaan, tahdomme kuulla koko sairaskertomustasi. Harvaa kiinnostaa yhdyntäongelmasi. Harvaa kiinnostaa ettei tamponit mahdu sisääsi. Vielä harvempaa taitaa kiinnostaa ajoittain tuskaisen kipeäksi äityvä toinen rintasi josta on poistettu harmiton rasvapatti puhumattakaan krapulakakkasi koostumuksesta.

On silti pakko myöntää, että Tuija, tämä kiinnostaa minua ja uskoisin että monia muitakin. Miten aiot toteuttaa lasten tekemisen keisarinleikkauksella? Tiesitkö, että siemen pitää saada ensin sisään ennen kuin on mitään leikattavaa? Jos et, sinun kannattaisi ehkä kysyä joltain viisaammalta. Tuija. Rehellisesti. Mieti ennen kuin puhut. Mieti, mitä luulet muiden asukkaiden ajattelevan kun kerrot jokaiselle joka sopivalle etäisyydelle istahtavalle ulkosynnyttimistäsi. Tuija, onko sinulla muuta elämää? Jos on, siitä olisi kiva kuulla.

Kaiken kaikkiaan tämä kausi on silti alkanut loistavasti. Asukasporukka pelaa hyvin yhteen, sakki on mukavantuntuista ja juttu luistaa aina asukkaiden heräämisestä nukahtamiseen asti. Toivottavasti meno jatkuu yhtä hyvähenkisenä koska niin tästä saadaan edellistä kautta monta kertaa viihdyttävämpää katsottavaa. Nyt tarkkailija siirtyy seuraamaan juuri alkaneita aurinkobileitä. Palaamme huomenna asiaan.