Pakko myöntää että olen iloisesti yllättynyt. Kukaan, siis ei kukaan, ole vielä saanut verenpainetta nousemaan vaan jokainen asukas on vaikuttanut suhteellisen mukavalta. Hyvä on, pientä ärsytystä aiheutti alkuillasta Ragnar, raksupoksu.

Jokaisessa porukassa jonkun on otettava johtajuus, mutta raksupoksua en näe millään johtaja-asemassa tuossa joukossa. Ilmanko se hetkittäin jopa heikkopäiseltä tuntunut "hei kaikki tänne, hei tehdäänks, hei tärkee kysymys"-huutaminen sai miettimään onko kyseessä raksupoksun tapa purkaa jännitystä vai sittenkin vain normaali tapa innostua jostain. Mene ja tiedä.

Toinen joka sai ehkä ihan hitusen aikaan mietintää oli jatkuva tuotannosta puhuminen ja Lotan tapa huutaa jokaisen isoveikan kuulutuksen perään "anteeks". Tuli jopa mieleen onko neiti hattarapää vai vain niin jännitystä täynnä edelleen että ei ymmärrä mitä tarkoittaa yksinkertainen toteamus "tuotannon asioista EI saa puhua". Ja hei, liian monta kertaa toistettuna anteeksikin menettää merkityksensä.

Entäpä sitten joukon oletettavasti älykkö, Esa A? Vaikutti mukavalta hepulta mutta miksi tämä syöksyi saunaan muiden mennessä vielä kimpassa sisälle? Ensin ajattelin hepun haluavan osoittaa mieltään, kovin väärään paikkaan eksyneeltähän tuo ajoittain näytti, mutta tuskin kyse oli siitä. Hyvinhän tuokin siellä joukossa keskusteli, kun viimein sai jonkinlaisen arvion tehtyä muusta joukosta. Mikä se arvio sitten oli, se jää vielä arvoitukseksi.

Ihan ehdottomasti suurimmaksi mielenkiinnon kohteekseni nousi kuitenkin Terttu. Uskovainen, suvaitsevainen ja nuorempana mallintointakin hoitanut leski. Ainakaan ensimmäinen ilta ei saanut karvoja nousuun, päinvastoin, tunne rouvan suhteen on hyvinkin positiivinen. Yhden asian tämä tosin saisi lopettaa. Ei yksin ollessa tarvitse puhua pälättää siksi, että tietää ihmisten katselevan kameroiden takaa touhua. Ehei, sillä keinoa saa vain pisteet laskemaan mutta menköön alkujännityksen piikkiin.

Alkupettymyksestä selvittyäni jään odottavalle kannalle. Eilinen ilta meni pitkälti manaillessa yksisilmäistä ja mielikuvituksetonta tuotantoa joka piti kyllä casting-tilaisuuksia pitkin maata ja sai silti haalittua taloon runsaasti ennestään tuttuja Onnelan kanta-asiakkaita. Ja missä on Rovaniemen edustaja? Entä Oulun? Jälleen on koottu porukka josta suurin osa tulee pääkaupunkiseudulta.

Lievää ihmetystä aiheutti myös se suhteellisen runsas joukko asukkaita joiden sukujuuret ei selvästikään ole suomalaisia. Luuleeko isoveikka tosissaan, että meitä katsojia pystyy säväyttämään tuomalla taloon selvää suomea puhuvia ihmisiä, jotka ovat kuin ovatkin suomalaisia mutta toivotaan tuotannon puolelta tuovan kansainvälisen säväyksen ohjelmaan? Ja miksi kaikkien pitää olla suunnilleen samanikäisiä ja tyylisiä? Missä on rehti ja rehellinen duunarijoukko kuten ensimmäisellä kaudella oli?

Kolmas asia ja oikeastaan ainoa joka sai verenpaineen nousemaan edes lievästi oli tekniikka. Miten on mahdollista, että vielä näinkin monen kauden jälkeen netin 24/7 lähetystä ei saada alusta asti toimimaan moitteetta? Miten on mahdollista, että keskustelufoorumi, subject, on edelleen samalla toimintatasolla kuin vuosi sitten? Ja miten, oi miten on mahdollista että subjectin ulkonäköä muokataan samaan aikaan kun ensimmäiset asukkaat istahtavat talon tuoleille? Käsittääkseni edellisestä kaudesta on kuitenkin jo 9kk joten siinä ajassa luulisi ehtineen muokkaamaan ulkonäköä ja toimintaa.

Surkuhupaisuuttakin eilisen aloituksessa oli. Vain pari tuntia ennen kick-offin alkua nettiin levisi kuvat kilpailijoista. Ymmärrän hyvin sen veistelyn joka subjectissa jylläsi virheellisistä ja valheellisista lupauksista joista yksi lupasi 24/7 tilaajien olevan ensimmäisiä jotka näkevät asukkaat. Aina ei mene putkeen ja tämä oli loistava osoitus siitä kuinka käy kun ei mene putkeen.

Ensimmäinen aamu vaikuttaa kuitenkin asukkaiden osalta lupaavalta. Keskustelut kuulostaa ja yön tervetulobileetkin on sujuneet hyvissä merkeissä. Tästä on hyvä jatkaa, ja kuten sanoin, pitää mieli avoimena. Ärsyyntymisenkin aika varmasti tulee vielä mutta toivottavasti siihen on matkaa. Jään kuulostelemaan.