Päivähän lähti liikkeelle hilpeissä merkeissä, osa asukkaista kun ei ollut nukkunut koko yönä ja edellisistä kausista poiketen isoveikkakin päätti olla kiva ja mukava ja jättää asukkaille öisen täydennyskuorman jäänteet eli sidua, olutta ja iltaista skumppaakin oli jäljellä. Aamupalapöytään kokoontui siis valmiiksi hiprakkainen joukko ja naurunremakka oli sen mukaista.

Päivän ensimmäinen ärsyyntyminenkin osui kohdalle aamupalatouhua seuratessa. Tuija, joka jo yöllä kertoili jokaiselle joka vain suostui kuuntelemaan omista sairasteluistaan puhumattakaan hermopääteviasta ulkosynnyttimissään, jatkoi aamupalapöydässä uusien uhrien istahdettua iskuetäisyydelle. Ne meistä jotka poistuivat nukkumaan jo puolen yön jälkeen eivät siis missanneet mitään, harvemmin olen kuullut yhtä kattavaa selitystä siitä kuinka tuskallinen kyseinen vika voikaan olla ja kuinka piukat paikat onkaan jos immenkalvo ei ole puhjennut. Väkisinkin tämä laittaa miettimään onko neidon ennen taloon astumistaan lausumassa lauseessa "ihan sama puhutaan hyvää vai pahaa kunhan musta puhutaan" totuudensiemen kylvettynä.

Päivän toinen ärsyyntyminen kuuluukin sitten siihen luokkaan joka alkaa salakavalasti ja jonka olemassaoloa ei välttämättä ensin edes tajua. Ei ennen kuin huomaa olevansa korviaan myöten täynnä jatkuvaa muiden äänien yli puhumista, vitun hokemista ja armotonta naurunremakointia niin että hetken jo epäilee vintin pimenevän hetkenä minä hyvänsä. Jelena, mikä sinua vaivaa? Ihan oikeasti?

Onko vika vain siinä, että äitisi nukahti baari-illan jälkeen autoon joka satuttiin samaisena yönä varastamaan ja äitisi soitti sinulle hädissään aamulla. "Äiti on varastettu, äiti on jätetty johonkin pellonlaitaan, mikä tätä maailmaa vaivaa"? Ymmärrettävää, itsekin saattaisin seota sukkiini jos joku ruojake kehtaisi äitini varastaa. Toisaalta, äitihän löytyi joten ehkä se ei selitä jatkuvaa huutomöykkää jota harjoitat.

Olisi ollut kohteliasta olla meluamatta edes silloin kun isoveikka määräsi Sampolle tehtävän, eli pitää huolta siitä että jokainen asukas ymmärtää sääntöjen kiellot ja noudattaa niitä. Olisi voinut saada jopa pari vittua huomaamattomaksi puheessasi jos olisit kuunnellut kun Sampo luki sääntökirjaa etkä suinkaan nauraa räkättänyt tolkuttomasti joka välissä.

Ja Tuija. Epäilen että se tiukkuus alapäässäsi on nyt jollain ilveellä päässyt kipuamaan myös yläpäähän. Jos isoveikka tietää teidän elävän kameroiden jatkuvassa tarkkailussa, meidän silmiemme alla, hän tuskin tarkoittaa tuotannon asioista puhumiskiellolla sitä, että sitä sääntökirjaa ei saa lukea ääneen niin että ulkomaailmakin kuulee. Tuija, rentoudu. Tuija, ajattele.

Ja isoveikka. Sinun toimintasi tällä alkukaudella, tämän ensimmäisen vuorokauden aikana on miellyttävää ja samanaikaisesti kovin munatonta. On erittäin mukavaa että olet nyt antanut asukkaille riittävästi ruokaa ja juomaa, vapauden valvoa ja touhuta, mutta hei, ota nyt se kunnon vanha jalkapuu käyttöön jatkuvien sääntörikkomusten karsimiseksi. Pyydän.

Grillijuhlat käynnistyi juuri joten siirryn seuraamaan tapahtumia niiden tiimoilta. Tämä porukka on näiden ensimmäisten parinkymmenen tunnin aikana antanut itsestään, paria poikkeusta lukuunottamatta, varsin mukavan kuvan. Toivottavasti kausi jatkuu samoin eikä joukko muutu yhtäkkiä aivottomiksi pissiksiksi. Tarkkailija kuittaa.